Choď na obsah Choď na menu

BIO

Miňo "Stress" Paulíny : 
Vlastným menom Milan Paulíny (*1996), v súčastnosti známy pod pseudonymom "Stress" je slovenský raper z Turčianskych Teplíc, ktorý pôsobí na hip-hopovej scéne od roku 2010. 

Už vo veľmi mladom veku, ako 12 ročný odštartoval svoju cestu pod pseudonymom "ExtremeSTRESS" s prvými skladbami Skúška mikráku, Ďakujem a Vzchop sa, v ktorých rozoberal, ako vníma problémy v rodine a prezradil, akým smerom sa bude ďalej vyvíjať jeho tvorba.  V Novembri 2010 uzrelo svetlo sveta jeho debutové CD "NA MAXIMUM", ktoré chytilo za srdce širšie publikum ludí, fanúšikov v okolí. Na albume sa nachádzalo 21 skladieb. 

V roku 2011 vydáva svoje ďalšie dva sólo projekty. Prvým z nich bol mixtape s názvom "Nezhasínaj", ktorý vydal v máji a koniec roka zavŕšil albumom "Idú po mne", ktorý stihol vydať ešte v novembri toho roku a tak sa zo šedej myšky dostal do povedomia ľudí. 

Rok 2012 priniesol od tohto hudobníka a textára úspešnú sériu (trilógiu) skladieb s názvom "Poď proti mne". Po celý zvyšok roka sa začal venovať singlom ku ktorým, sa začali natáčať amatérske videoklipy.

Začiatok roka 2013 priniesol zmenu pseudonymu a tak pod novým, skráteným menom "Stress" vydáva svoj ďalší, úspešný projekt s názvom "Temný Anjel", na ktorom sa nachádzajú úspešné skladby ako napríklad : Nikdy sa nevzdávaj, Navždy v srdci, Dnes už viem, Pozitív, Nestrácaj sa a takisto aj samotný singel Temný anjel.  Na konci roka vydáva spoločne s producentom Gypsom singel "Oceán pocitov", ktorý zožal velký úspech a úspešnú sériu zavŕšil skladbami I am stress a singlom "Človek, ako každý", ku ktorému natočil úspešný, amatérsky klip v Londýne. 

Od albumu "Temný anjel" až do súčastnosti vydáva raper Stress samostatné skladby v nepravidelných intervaloch. Na konte má skladby ako napr. Styx s producentom Konexom, Mŕtvy básnik, Štvorlístok s producentom a priateľom Gypsom alebo skladbu Posledný list, ktorú venoval svojmu otcovi.  

V novembri 2017 sa raper Stress nachádza na skladbe KAŽDÝ JEDEN MOMENT, ktorá je vydarená, nostalgická Česko-Slovenská spolupráca producentov Gypso (SR) & Taifun (CZ) a raperov Gamba (SR) a Eror (SR).